Поредицата Младите таланти на България“ се реализира в партньорство с Националната

...
Поредицата Младите таланти на България“ се реализира в партньорство с Националната
Коментари Харесай

Симона Павлова: Опитвам се да изразя себе си в различни видове стилове, изкуство, техники

Поредицата „ Младите гении на България “ се осъществя в партньорство с  Националната художествена академия .

***

Казвам се Симона Павлова и съм от град Сливен. Въз основа въз основата, която ми даде специалността Художествена тъкан в НХГ „ Димитър Добрович “- Сливен, развих уменията си в живописта и продължих в НХА - София, където открих своя личен почерк на художник. През годините съм имала и не преставам да имам участия в изложения, състезания и планове. Въпреки че живописта и художествената тъкан са моя пристрастеност, се пробвам да открия себе се и в други сфери на изкуството.

С какво (и какво) обичаш да рисуваш?

През последните 2-3 години бях предизвикана да употребявам разнообразни материали и да опитвам. Опитах да пресъздам стъклото посредством маслени бои в разнообразни нюанси и форми от ексцентрични композиционни гледни точки. Една от обичаните ми картини е „ Възвишение “. Пресъздавайки планинска канара, посредством маслени бои, прибавям и паста, която укрепва резултата на релефа и триизмерността  на картината. Обичам да рисувам  не единствено пейзажи и натюрморти, а и да пресъздам символистично и естетически, това, което е в  съзнанието ми. Опитвам се да изразя себе си в разнообразни типове стилове, изкуство, техники, тъй като желая да преоткрия себе си като създател.

От къде черпиш ентусиазъм?

Срещите и диалозите с хора за изкуство, и основно музиката, са моето ентусиазъм, което пречупва през моята призма визията ми за изкуство и ми оказва помощ да изразя себе си в картините, които сътворявам.

Какво ти носи изкуството и смяташ ли да го превърнеш в специалност?

Изкуството ми носи успокоение, усамотение - отделя ме от действителността за известно време и ми оказва помощ по-лесно да откривам решения на премеждията в моя живот.

Като специалност изкуството е свободна процедура, в която човек  може да работи на драго сърце и да показа себе си в друга светлина.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР